fredag 30 december 2011

Kinesiska rymdplanerna de kommande åren offentliggjorda

Den kinesiska rymdmyndigheten har offentliggjort Kinas rymdplaner för de kommande åren i ett s.k "white paper". Kina ser rymdindustrin som en viktig del i landets utveckling och betonar vikten av utforskning av rymden. Dokumentet innehåller planer avseende rymdtransporter, satelliter, bemannade rymdfärder och "Deep Space"-utforskning.

Under 2012 planeras ytterligare dockningar med den rymdstationen Tiangong-1. Det kan handla om både obemannade och bemannade rymdfärder till rymdstationen. Ytterligare utbyggnad av rymdstationer finns också med i det dokument som publicerats. Kina börjar nu planera mer systematiskt för bemannade rymdfärder till månen. I ett första steg handlar det dock om att bygga sonder som kan hämta materia från månytan. En viktig del i Kinas planer är en utbyggd rymdinfrastruktur med ett system av kommunikationssatelliter, navigationssatelliter m.m.

Läs mer här: http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5jEkERY4W_Tcn1BiCen-KMjUbE5xA?docId=d993b24eace648378c9774ad7fd9ed11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar