måndag 13 februari 2012

Vart har alla rymdbloggare tagit vägen?

Jag håller med Ulf R. Johansson på Cassiopeiabloggen att det känns lite tomt när helt plötsligt en websida är borta från nätet, såsom Populär Astronomi har varit i några dagar på grund av serverproblem (Det verkar fortfarande vara lite problem). Man har liksom vant sig vid att kolla in vissa websidor var och varannan dag. Det har tyvärr blivit lite glesare i rymdbloggarledet under det senaste halvåret. Jag saknar alla spännande inlägg från de svenska bloggarna (Inga namn nämnda, men ni kan ju se vilka bloggar jag länkat till här på sidan). Så fortsätt skriv kära vänner!

6 kommentarer:

 1. Vi jobbar på med tekniken bakom popast.nu!

  Rymdbloggare kommer och går, byter jobb, skepnad och medier. Nu händer det väl mera på Twitter och Facebook (och kanske även lite grann i de stora medierna) än vad det gjorde förr.

  /Robert

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det så. Det händer förstås saker som gör att man av olika skäl slutar blogga eller gör längre uppehåll i bloggandet. Att twittra är ett enkelt och trevligt sätt att kommunicera med omvärlden, men det blir av naturliga skäl lite kortfattade reflektioner av saker och ting. Bloggar kan ge utrymme för lite mer utförliga tankar om olika aspekter i astronomins underbara värld. Så en kombination av Twitter, Facebook och Bloggar är kanske det optimala.

  SvaraRadera
 3. Hej. Eftersom ni diskuterar frånvaron av inlägg på rymdbloggarna så vill jag göra reklam för min sajt www.arielspace.se som jag försöker etablera som branschsajt för rymdbranschen i Sverige. Men jag skriver också om rymdfärder och lite astronomi.
  Dessutom har jag nu börjat med en ny sajt som är mindre "seriös" än den första, den nya heter www.arielspacebook.wordpress.com Den handlar mest om rymden men annars om vad som helst.
  Och just nu skriver jag ofta...
  Välkommna att kolla om det finns något som intresserar.
  Den här bloggen om rymdsonder tycker jag är mycket intressant. Kan jag lägga den till mina blogglänkar?
  Vänliga hälsningar/Ariel Borenstein

  SvaraRadera
 4. Jag har alldeles missat din websida! Nu finns den och din blogg med bland länkarna och hamnade dessutom först i respektive avdelning. Välkommen bland oss glada rymdbloggare!

  Det går alldeles utmärkt att länka till min blogg.

  SvaraRadera
 5. Snart ska jag komma igång med inlägg igen.
  Vilken dag som helst:)
  Tur att rymdsond finns så länge.

  /rymdenidag

  SvaraRadera